Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Μεζεδες χωρις γλουτενη

Κεφτεδακια χωρις γλυτενη

υλικα

250 γρ. κυμα μοσχαρισιο
250 γρ. κυμα χοιρινο
1 αυγο
1 κρεμμυδι μετριο
2 βραστες πατατες μετριες
1 κ.σ. ελαιολαδο
καλαμποκαλευρο
αλατι
πιπερι
ριγανη
μαιντανο
λαδι για τηγανισμα

Εκτελεση:
  1.  Καθαριζουμε τις πατατες και τις βραζουμε οπως για τον πουρε πατατας
  2. Μολις βρασουν τις λιωνουμε
  3. Ζυμωνουμε τον μοσχαρισιο κυμα μαζι με τον χοιρινο,το ελαιολαδο,το αλατι,το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,την ριγανη,το αυγο κ το πιπερι κ τον ψιλοκομμενο μαιντανο να γινει ενα ομοιομοργο μιγμα.
  4. Τον αφηνουμε για 30 λεπτακια στο ψυγειο να σφηξει
  5. Μολις περασουν τα 30 λεπτα τον βγαζουμε κ πλαθουμε τα κεφτεδακια μας στο μεγεθος που εισεις θα επιλεξετε.
  6. Τα αλευρωνουμε σε καλαμποκαλευρο 
  7. Και τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να ροδοκοκκινησουν 
Πατατακια σπιτικα





Υλικα:
5 πατατες μεγαλες
ελαιολαδο
αλατι


Εκτελεση:
Καθαριζουμε τις πατατες
Παιρνουμε το ξεφλουδιστηρι για τις πατατες κ αρχηζουμε κ κοβουμε τις καθαρισμενες πατατες πολυ λεπτες φετες.
Αφου τις εχουμε κοψει τις βαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ κ το γεμιζουμε με κρυο νερο,τις αφηνουμε εκει για 30 λεπτα για να φυγει το αμυλο κ να μην κολλανε μεταξυ του στο τηγανισμα
Μετα τις σουρωνουμε πολυ καλα κ τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να αλλαξουν χρωμα.
Τις στραγγιζουμε καλα απο το ελαιολαδο κ τις βαζουμε πανω σε καθαρη πετσετα για 2-3 λεπτα κ αλατιζουμε κ μετα τα βαζουμε σε μπολακι κ απολαμβανουμε τα  σπιτικα μας πατατακια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου