Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Πιτες χωρις γλουτενη



 ΠΙΤΕΣ
 
Τυροπιτακια χωρις γλουτενη


Υλικα:
φυλλα ρυζιου
1-2 αυγα
150 γρ.φετα
βουτυρο
ελαιολαδο

Η δοση ειναι για μικρο ταψακι

Εκτελεση;

  1. Χτυπαμε τα αβγα με την φετα
  2. Βουταμε τα φυλλα ρυζιου για πολυ λιγο σε ζεστο νερακι για να μαλακωσουν
  3. Τα βαζουμε στο ταψακι κ βαζουμε κ την γεμιση στην μεση
  4. Τα τυλιγουμε ειτε σαν στριφτη τυροπιτα ειτε σαν μικρα τυροπιτακια
  5. Μολις τα τυλιξουμε τα περναμε με λιγο λαδακι για να γυαλισουν
  6. Τα ψηνουμε στους 170 βαθμους στην μεση για 30 λεπτακια με μια κουπα νερο στην ακρη τα πρωτα 15 λεπτα του ψησιματος για να μην μας στεγνωσουν τα φυλλα.  
Τυροπιτα με φυλλα ρυζιου

Υλικα:
1 πακετο φυλλα ρυζιου
1-2 αυγα
φετα μπολικη
1 σοδα κουτακι
1-2 κουταλακια της σουπας ελαιολαδο

Εκτελεση
  1. Λαδωνουμε το ταψακι
  2. Τα φυλλα δεν τα στρωνουμε τα τσαλακωνουμε αλλα πριν απο αυτο βαζουμε φετα κ λιγο λαδακι κ μετα το τσαλακωνουμε κ το βαζουμε σε μια ακρυ
  3. Αυτο γινεται με ολα τα φυλλα μεχρι το ταψακι να γεμισει
  4. Χτυπαμε τα αυγα μαζι με 100ml σοδα να αφρησουν
  5. Περιχυνουμε την τυροπιτα μας με τα αυγα κ την σοδα
  6. Ψηνουμε στους 170-180 βαθμους στην μεση με ενα μπολακι νερο στην ακρη του φουρνου για να μην στεγνωσει η τυροπιτα μας τα πρωτα 10 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου