Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Γλυκα-παγωτα χωρις γλουτενη




ΓΛΥΚΑ


Παγωτό βανιλια:

Υλικα:
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • 500 ml. γάλα πλάρες
  • 2 μπαστουνακια βανιλια
  • 6 κροκους αυγων
  • 150 γρ. ζαχαρη

Εκτελεση:
  1. Ζεστανετε το γαλα με τα μπαστουνακια βανιλιας (να παρει βραση)
  2. Αποσυρετε απο τη φωτια,αφηστε το να μεινει 30 λεπτα να αρωματιστει απο τη βανιλια κ φιλτραρετε το γαλα.
  3. Σε μεγαλο μπολ χτυπιστε τους κροκους αυγων μαζι με την ζαχαρη μεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μιγμα
  4. Προσθεστε το γαλα που ηδη εχετε φιλτραρει μαζι με τους ηδη χτυπιμενους κροκους κ ζαχαρη κ ανακατεψτε απαλα
  5. Βαλτε το μιγμα σε ενα καθαρο κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια κ ανακατεψτε το μεχρι να πηξει χωρις να το αφησετε να βρασει.
  6. Βγαλτε το απο την φωτια κ βαλτε το στο ψυγειο για 1 ωρα η στην καταψυξη για 30 λεπτα
  7. Χτυπιστε την κρεμα γαλακτος μεχρι να γινει σαντιγη 3-5 λεπτα
  8. Ριξτε μεσα το μιγμα απο το γαλα κ τα αυγα και ανακατεψτε καλα.
  9. Βαλτε το μιγμα σε δοχειο καταλληλο για παγωτο κ βαλτε το στην καταψυξη για 2 ωρες
  10. Αφου περασουν οι 2 ωρες βγλατε το μιγμα κ χτυπιστε το με το μιξερ για 30΄΄
  11. Επαναλαβετε ακομη μια φορα και τελος αφηστε το για 3 ωρες στην καταψυξη να παγωσει κ σταθεροποιηθει
  12. Γαρνιρετε με φρουτα εποχης. 

Κρεμα καραμελε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου